Din strugurii culeşi la maturitate deplină, la înnobilarea boabelor sau din strugurii culeşi târziu, Crama Diac produce vinuri curate, cu personalitate şi un buchet desăvârşit.
Muscat Ottonel – un vin corpolent, galben cu reflexe aurii, cu o puternică aromă de muscat şi un miros de flori de câmp, echilibrat, cu o aciditate plăcută. Aroma specifică şi restul de zahăr îl recomandă ca vin pentru desert dar căruia i-ar sta bine şi lângă nişte brânzeturi fine.
Sauvignon Blanc – acesta uimeşte prin eleganţa aromelor de fructe exotice şi mere verzi şi prin nuanţele florale de salcâm şi soc. Are o culoare galbenă, uşor verzuie, este cristalin şi puţin acidulat.
Fetească Albă – cu miros proaspat de flori de viţă de vie şi tei, gust ce aminteşte de piersici şi citrice coapte, are o culoare galben-pai şi o aciditate plăcută, cât să-i dea prospeţime şi supleţe.
Riesling Italian – amintind de citrice şi caise confiate, este un vin sec, bărbătesc, cu aciditate echilibrată, tânăr şi uşor.
Merlot în cupaj cu Cabernet Sauvignon – un vin de care te îndrăgosteşti la prima degustare – roşu-rubiniu, clar, corpolent, uşor taninos, în care senzaţiile dulci şi delicate de ciocolată şi fructe de pădure se împletesc cu aromele de lemn dulce şi piper negru. Cu un rest infim de zahăr, acesta face parte din categoria vinurilor puţin seci, având o aciditate echilibrată. Este un vin viguros, de care îţi vei aminti cu plăcere a doua zi.
Rosé-ul, vin demisec, cu o aromă proaspătă ,obţinut prin vinificarea în alb a soiurilor Merlot şi Cabernet Sauvignon, cu un plus de fineţe datorită lipsei taninilor (specifici vinificării în roşu). De culoare roz-somon, Rosé-ul îţi bucură simţurile cu un miros de dulceaţă de trandafiri, pâine prăjită şi zmeură.
Fetească Neagră – cel mai tânăr membru al familiei – catifelat, de un roşu-purpuriu intens, cu note discrete de scorţişoară, dulceaţă de cireşe amare, vanilie, cafea şi prune uscate. Cu aciditate plăcută, uşor demisec, este un deliciu lângă un muşchiuleţ de vită în sânge.
Artemisia (Pelin GD) este o băutură alcoolică obţinută din vin şi aromatizată cu extract de plante medicinale culese din Valea Corbului de fete frumoase, în dimineţile fără rouă. Prepararea şi dozarea ingredientelor sunt făcute sub atenta supraveghere a specialistului, având la bază o reţetă straveche. După trecerea timpului necesar preparării, rezultă o băutură specială ce se poate consuma ca aperitiv dar şi ca digestiv, fiind o reală desfătare a simţurilor. Alb sau rosu, simplu, cu gheaţă sau cu lămâie, un pahar de Artemisia te poate răcori într-o zi toridă de vară sau îţi poate face seara mai plăcută.
Vă invităm la degustare!