Crama Diac

Despre noi

Valea Corbului - un nume de care doar bătrânii locului îşi amintesc - este zona ce cuprinde dealurile cu vii ale comunei Gâlmeia. Aici, cultivarea viţei de vie şi vinificarea strugurilor reprezintă o tradiţie ale cărei origini se pierd în negura timpului, oamenii lucrând cu perseverenţă şi devotament pentru a obţine vinuri de calitate iar rezultatul muncii lor nu dezamăgeşte niciodată.

Expunerea sudică a terenului dar şi solul argilos specific zonei Dealu Mare fac din Valea Corbului un microclimat ideal pentru cultivarea viţei de vie. Ca dovadă stau vinurile noastre de calitate superioară, albe, roşii şi rosé, obţinute din strugurii culeşi cu grijă de pe plantaţiile proprii.

Dintre soiurile negre cultivate, ne mândrim cu următoarele:

Merlot, dulce şi catifelat, cu arome de fructe de pădure şi cacao.

Cabernet Sauvignon, robust şi uşor astringent, cu o aromă ce aminteşte de coacăzele negre.

Feteasca Neagră, soi adus de curând pe meleagurile noastre, ce ne încântă cu aromele sale de prune uscate şi cireşe amare.

Aceste caracteristici se regăsesc atât în vinurile roşii cât şi în vinurile rosé, acestora din urmă lipsindu-le taninii specifici vinificării în roşu, bucurându-se astfel de un plus de fineţe.

De asemenea, ne face plăcere să vă enumerăm soiurile albe prezente în Valea Corbului:

Muscat Ottonel, soi ce dă naştere unui vin licoros, cu o aromă caracteristică.

Sauvignon Blanc, cunoscut pentru eleganta senzaţie de fructe exotice şi mere verzi.

Fetească Albă, cu prospeţimea şi mirosul florilor de viţă de vie.

Riesling Italian, soi ce conferă vinului arome discrete de citrice şi caise confiate.

Vă aşteptăm la Crama Diac!